Εσείς πειραματίζεστε με έθνικ πιάτα? Αν όχι και θέλετε να ξεκινήσετε αυτό είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο με γαρίδες, λαχανικά, chutney ανανά και basmati ρύζι.
Υλικά
1 σακουλάκι βρασμένο ρύζι basmati
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 πιπερια πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
10 κομματάκια μπρόκολο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300γρ γαρίδες
2 κουταλιές spicy chutney ανανά με πιπεριές
1/2 κγ τζίντζερ σκόνη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
30ml σόγια
2 κγ μέλι
1/4 κγ κάρυ
Αλατοπίπερο
30ml σισαμέλαιο
Οδηγίες
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το σησαμέλαιο.
Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά και το σκόρδο εκτός από το μπρόκολο.
Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε τις γαρίδες.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτουμε το μπρόκολο, το chutney, τα μπαχαρικά, το μέλι και την σόγια.
Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.