Οδηγίες
- Για τις βάσεις μαρέγκας βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια.
- Βάζουμε λίγη ποσότητα από την ζάχαρη και αρχίζουμε το χτύπημα.
- Ενώ χτυπιέται η μαρέγκα προσθέτουμε σταδιακά κ την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Χτυπάμε για 5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
- Έπειτα προσθέτουμε την άχνη, τον χυμό, την σκόνη μαστίχας και την βανίλια.
- Κάνουμε ένα σύντομο χτύπημα.
- Σε δυο ταψάκια 20cm στρώνουμε λαδόκολλα.
- Μοιράζουμε εξίσου το μείγμα και στα δυο ταψιά και στρώνουμε με ένα κουτάλι.
- Ψήνουμε για 2 ώρες στους 90 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
- Για την κρέμα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί.
Το γλυκό καλό θα είναι να το στήσουμε την ώρα που θα το σερβίρουμε. Σε μια πιατέλα βάζουμε την μια βάση μαρέγκας, από πάνω την μισή κρέμα, έξτρα μαρμελάδα φράουλα, ξανά μαρέγκα, κρέμα, μαρμελάδα και γαρνίρουμε με φράουλες, πασχαλινά σοκολατάκια και φύλλα δυόσμου.
Συνταγή από το pandoraskitchen | Ονομάζομαι Δώρα και έχω πάθος με το μαγείρεμα, το φαγητό και ό,τι σχετίζεται με αυτό. Αγαπώ τα καλά και ποιοτικά προϊόντα γιατί είναι αυτά που κάνουν την διαφορά σε κάθε δημιουργία. Δημιούργησα το food blog μου ως ένα ηλεκτρονικό βιβλίο συνταγών και για να μοιράζομαι μαζί με τον καθένα από εσάς τον μαγειρικό μου οίστρο και ενθουσιασμό.